FLIR sistemi za bezbednost granica

Zodax - sistem integrator

Termalne kamere su široko rasprostranjene za zaštitu državnih granica. Zahvaljujući njihovoj sposobnosti da detektuju metu veličine čoveka udaljene nekoliko kilometara, one savršeno odgovaraju za nadgledanje i zaštitu granice. Neke FLIR Systems termalne kamere mogu detektovati metu veličine čoveka na udaljenost od 20km.

Zaštita državne granice je od vitalnog značaja za bezbednost države. Ipak, veliki izazov predstavlja detektovanje potencijalnih ilegalaca i krijumčara u totalnom mraku ili u različitim vremenskim uslovima. Termalne kamere mogu pomoći profesionalcima koji kontorlišu granicu da ispune zahteve sa kojima se suočavaju noću i u drugim situacijama smanjenje vidljivosti. Termalne kamere se mogu integrisati u projekat zaštite granice sa radarima i drugim senzorima u takozvanom „slew to cue“ modu.

Ali nije potrebno zaštititi samo kopnenu granicu. Termalne kamere su savršeno oruđe za nadgledanje obale takođe. Mala plovila se mogu detektovati na ekstremno velikim daljinama.

FLIR Systems ima veliko iskustvo u projektima zaštite granice i proizvodi širok spektar termalnih kamera za ove aplikacije. Takođe su dostupni i multi senzorski-sistemi.

Preduzeće Zodax d.o.o. je sistem ingrator iz oblasti Border Security.